Coquille, wat is dat eigenlijk?

De coquille is wereldwijd het belangrijkste schelpdier voor de visserij en wordt ook wel sint-jakobsschelp genoemd. Deze naam is te danken aan het bedevaartsoord Santiago de Compostella in Noordwest-Spanje. Volgens de legende ligt daar het lichaam van apostel Jacobus. Als bewijs dat ze in Santiago waren geweest, namen pelgrims coquilles mee naar huis; vandaar de naam sint-jakobsschelp.

De coquille is een zeer smakelijk schelpdier dat veel vlees bezit. U kunt ze op alle manieren bereiden; bakken, grillen, stoven. Goede verse coquilles zijn zelfs rauw te eten.

De vangstmethode is sterk bepalend voor de kwaliteit. Gesleepte coquilles zijn met een sleepnet van de bodem geschraapt. Groot nadeel is dat schelpen beschadigd kunnen raken en vol zand komen te zitten. Deze exemplaren moet u dan ook zeer goed spoelen maar de smaak is top! De beste schelpen zijn gedoken coquilles. Bij deze methode gaan duikers te water en rapen ze de coquilles van de bodem. Er wordt een elastiekje of clip om de schelp gedaan om de schelp gesloten te houden, hierdoor houdt het zijn vocht vast en blijft de coquille langer vers. De schelpen zijn onbeschadigd en vrijwel vrij van zand. Uiteraard is deze vangstmethode kostbaar, maar uiteindelijk valt het prijsverschil mee. U hoeft immers geen zand te betalen en verliest veel minder kostbare tijd aan het schoonmaken.

Natuurlijk zijn coquilles bij ons teĀ bestellen. Binnen twee dagen hebt u ze vers in huis!

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Menu
Uw winkelmand
Uw winkelmand is leeg

Het ziet er naar uit dat u nog niets aan uw winkelmand heeft toegevoegd.