Veelgestelde vragen Traiteur
Bestellen
Onze voorkeur gaat uit naar bestellingen welke wij op voorhand krijgen, zo hebben wij alle tijd om alles tot in de puntjes voor u te mogen verzorgen, Kakelvers J
Maak uw keuze, voor 12.00 uur besteld is de volgende dag af te halen tussen 15.00 en 17.00 (dinsdag t/m zaterdag). Levering en of andere tijden-wensen in overleg.
Ingrediënten en/of vers prijzen kunnen afwijken door weersinvloeden, dagprijzen en geleverde gewichten van de ingrediënten.
Daar wij uitsluitend werken met dagverse ingrediënten zoals schaal en schelpdieren voor een bewerkte Fruit de Mer welke snel aan bederf onderhevig zijn, kopen wij deze op het laatste moment in nadat u een bestelling heeft geplaatst. Daarom is de besteltijd 48 uur ipv 24 uur.
Een portie is afhankelijk van de hoeveelheid gangen, de grootte van andere gerechten etc.
- Voor visfilet kunt een hoeveelheid aanhouden van 180 gram per persoon.
- Hele vis Als u een hele vis bereid houdt dan ongeveer 350 gram aan per persoon.
- Kreeft- en andere schelpdieren, met schaal Hiervoor kunt u ruwweg 500 gram per persoon rekenen, mosselen daarentegen hebben meer schaal en daarvan heeft u ongeveer 1 kilo per persoon nodig.
- Vlees mag u uitgaan van 180-200 gram per persoon
Bewaaradvies vlees
Op alle vlees en kaas staat een houdbaarheidsdatum vermeld die een goede indicatie geeft hoe lang het product houdbaar is.
Vlees in een vacuümverpakking kan afhankelijk van dier en snijwijze, en mits gesloten bij een temperatuur van maximaal 4 graden bewaard, tot 4 dagen goed blijven. Weet u bij levering al dat u het nog langer wilt bewaren, dan kunt u het vlees het beste meteen in de vriezer leggen. Daar kan het tot 3 maanden bewaard worden.
Vlees is een levend product, en kan enigszins van uiterlijk veranderen zonder bedorven te zijn. Zo kan vacuümverpakt vlees door zuurstofgebrek iets kleur verliezen. Als het vlees echter even voor de bereiding uit de verpakking wordt gehaald, kan het ‘ademen’ en komt de kleur vanzelf weer terug.
Ontdooien zonder kwaliteitsverlies is een langzaam een voorzichtig proces. Idealiter verloopt dat proces als volgt:
- U haalt het vlees een dag van tevoren uit de vriezer en legt het op een bord in de ijskast, zodat het rustig kan ontdooien. Grote stukken vlees hebben zeker 24 uur nodig om volledig te ontdooien.
- U haalt het vlees, afhankelijk van de grootte, een half uur tot een paar uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
- Zo’n tien minuten voor het bereiden haalt u het vlees uit de vacuümverpakking, zodat het even kan ademen en wat kleur terug kan krijgen.
Staan de omstandigheden het u niet toe zo lang de tijd te nemen, dan kunt u het vlees in een bak water afhankelijk van de grootte in ongeveer een uur ontdooien. Leg daarvoor het bevroren vlees in de vacuümverpakking (of anderszins volledig afgesloten) in een bak koud water, en vervang het water iedere 20 minuten. Bereid het vlees zodra het op temperatuur is gekomen.
Kwaliteit
Passion Cuisine werkt alleen met de beste dagverse ingrediënten die op ambachtelijke wijze bereid worden. Alles wordt gedaan om smaak te optimaliseren en geuren, kleuren en voedingswaarde te behouden. We werken uitsluitend met kwaliteitsproducten, Marktaanbod en de seizoenen zijn onze leidraad. We hebben een voorkeur voor regionale en / of biologische ingrediënten. Op maandag is de aanvoer beperkt.
Verkleuringen van producten kunnen zich voordoen omdat wij geen kleurstoffen en speciale gassen gebruiken om onze producten kunstmatig van kleur te voorzien, en vormen zulke onregelmatigheden dus eerder een teken van authenticiteit dan van slechte kwaliteit.
Lekker eten gaat om smaak en beleving. Het oog wil ook wat maar temperatuur is alles!
Zorg dat als u lekker wilt gaan snoepen uw gerechten op kamer temperatuur zijn.
Dit geld bijvoorbeeld voor zowel kaas als fruit, carpaccio en onze gerookte zalm.
Visbewerkingen
De vis is ontdaan van ingewanden (schoon) en de huid is ontdaan van de schubben. De vis heeft nog wel de kop en de huid.
De filet is met huid maar ontdaan van de schubben dus panklaar.
De filet is met huid maar ontdaan van schubben. De graat is uit de filet gehaald en panklaar.
Dit is de hele vis, zonder bewerking.
Een vis bestaat bijna altijd uit 2 filets. Bij grote vissen, zoals zalm en kabeljauw, kunnen deze filets in kleinere stukken gesneden worden (keuze uit een portiegewicht vanaf 500 gram). Bij de kleinere vissen (zoals dorade of zeebaars) zijn de filets zo klein dat ze niet in stukken gesneden kunnen worden, dat staat niet gelijk aan een portiegewicht. Vandaar dat u bij deze vissen geen ander gewicht kunt kiezen.
Uit één vis snijden wij altijd 2 filets. Als u een kleine vis (bijv. dorade of zeebaars) neemt, wordt deze speciaal voor u gewogen en gesneden. U kunt geen halve vis kopen, daarom krijgt u altijd 2 filets. Bij grote vissen zoals kabeljauw en tonijn, zijn de filets zo groot, dat we die in kleinere stukken snijden. Hierbij heeft u keuze uit een portiegewicht vanaf 500 gram.
Bewaaradvies vis en zeevruchten
Verse vis is drie dagen houdbaar na levering. Vis die gevacumeerd is en u wenst deze in te vriezen, is in de vriezer 3 maanden houdbaar (gemiddeld op -15°C).
Bewaar de filets in de koelkast tussen 2 en 7 ºC. Bij voorkeur onderin de koelkast zodat de verpakking niet kan lekken op andere producten.
U kunt een verse vis herkennen aan:
- Bolle en heldere ogen
- Veerkracht van de huid of het vlees (er blijft geen afdruk achter als u met uw vinger de vis indrukt);
- Een frisse geur;
- Mooie rode kieuwen;
- Heldere slijmlaag over de huid.
Soms bevroren: Sommige producten, zoals onze garnalen kroketten, worden niet dagelijks vers gemaakt. Daar wij niet met conserveringsmiddelen werken, is het dan noodzakelijk dat we deze producten meteen invriezen. Op het moment dat u ze geleverd krijgt, zijn ze dus ‘gevroren’. Ontdooien in de koelkast op een lekbord.
Bewaar de scheermessen of kreeft in de koelkast bedekt met een vochtige doek en met de geleverde elastieken erom heen.
Onder druk bewaren, zodat de schelpen niet open kunnen gaan. Bij voorkeur in het netje waarin ze zitten, zo zitten ze dicht tegen elkaar aan. Als het netje al open is, gewicht erop leggen zodat ze niet open kunnen gaan.
Met de bolle kant naar onder bewaren en altijd onder druk, anders loopt het water eruit.
Mijn Account
Ja dat kan! Het is mogelijk om een ‘snelle’ bestelling te plaatsen, zonder dat u een account aanmaakt. Als u vaker bij Passion Cuisine bestelt is het echter wel zo makkelijk om een account aan te maken. Zo kunt u eenvoudig uw eerder gekochte producten bekijken en wijzigingen doorvoeren.
Geen probleem, een nieuw wachtwoord is eenvoudig aangemaakt!
- Klik op wachtwoord vergeten en vul uw emailadres in. Druk vervolgens op “wachtwoord opvragen”.
- Binnen enkele minuten ontvangt u een e-mail met instructies om uw persoonlijke wachtwoord te wijzigen.
- Zo kunt u weer heerlijk verder winkelen!